Vi har nå fått inn profileringsbekledning fra CottoVer.

CottoVer er sertifisert med Svanemerket,
Øko-Tex & GOTS. All bomull er 100% økologisk Fairtrade-bomull.

Økologisk Bomull, Fair Trade og Svanemerket.

I tillegg til dette gleder vi oss over at plaggene ikke er pakket i plast, og merkelapper og fester for disse er i papir og tråd.
Finnes i ulike T-skjorter, Piquet og College og leveres i en rekke farger.
Tåler vask på 60 grader. Forhør deg med oss på pris- vi leverer både med og uten logo. Benytt deg av muligheten til å bruke kjøpekrafta di for rettferdighet for arbeidsfolk!

Hva innebærer de ulike merkingene?

Svanemerket

Tekstilene skal tilfredsstille omfattende krav til innhold av kjemiske stoffer, fargestoffer og tungmetaller som kan være skadelige for mennesker og miljø
Tekstilene skal ikke inneholde flammehemmere
Produktene skal ikke være klorbleket eller inneholde allergifremkallende eller kreftfremkallende fargestoffer
Svanens krav gjelder alle trinn i tekstilproduksjonen, inkludert fiberfremstilling, spinning, veving, strikk, bleking, innfarging og etterbehandling. Det stilles også krav til fargeekthet og kvalitet.

Trygge Tekstiler (Øko-Tex)

Produkter merket med Trygge Tekstiler skal ikke inneholde allergifremkallende fargestoffer eller kreftfremkallende fargestoffer. Merket gir også en garanti for at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser mm. Merket er ikke et økologimerke. Du finner merket på klær, håndklær og sengetøy.

GOTS (Global Organic Textile Standard) er en internasjonal merkeordning for økologiske tekstiler.

Merkeordningen stiller krav til at minimum 70 prosent av fibrene skal være økologisk dyrket, og at tekstilene må oppfylle miljø- og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen. Sosiale kriterier og sikkerhet for arbeidere er også inkludert i kravene.

Fair Trade

Fairtrade er verdens største og mest kjente merkeordning for rettferdig handel.
Fairtrade-standardene sikrer bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser for bønder og arbeidere i utviklingsland, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid.
Fairtrade-merking av produkter er et konkret og pålitelig verktøy for importører og forbrukere i Norge som ønsker å bidra til mer rettferdig handel og utvikling i fattige land.
I dag finnes det Fairtrade-merket kaffe, te, kakao, sukker, juice, is, sjokolade, bananer, ris, krydder, honning, bomull, blomster og vin i Norge.

Her kan du lese mer om CottoVer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *